Friday, December 21, 2012

Tempat untuk berlindung kami

Assalamualaikum

Hari ini memang agak bertuah. Tarikh cantik 21/12/2012, hari Jumaat dan dikatakan oleh kaum Mayan dan Nostradamus sebagai hari terakhir bumi ini wujud. Namun pastinya tiada apa yang berlaku kerana aku masih menulis.

Mengapa bertuah ye? Sebenarnya setelah menunggu hampir 4 bulan dari tarikh asal yang dijanjikan, kami akhirnya mendapat kunci untuk masuk ke rumah baru di Proton City. Bersyukur kepada Allah kerana akhirnya aku mampu memiliki rumah sendiri walaupun tidak sebesar mana, tapi amat cantik dan comel. Lebih dari cukup untuk aku, Lina, Amanda, Rayyan, adik Rayyan, adik adik Rayyan...

Memang menjadi impian setiap orang memiliki tempat berteduh, dan kini ianya sudah dalam genggaman. Rugi sebenarnya bayar sewa, lebih kurang RM16,000 bagi kat orang macam tu je kan.

Kunci dah dapat, tapi tak boleh nak tidur lagi. Banyak perkara yang perlu diselesaikan, Gril, kabinet dapur, wiring, plumbing sikit2, astro, perabot dan banyak lagi. Makan sebulan juga rasanya nak settle. Tapi harap bulan ini adalah yang terakhir aku bayar sewa untuk berbumbung bersama keluarga.

No comments: